diumenge, 10 d’octubre del 2010

Gliese 581g

Descobreixen nou planeta en la “zona habitable”, es diu Gliese 581g i està situat a 20 anys llum de la Terra. Es similar al nostre planeta i té moltes possibilitats de tenir vida.
Un grup d’astrònoms de la universitat de Califòrnia Santa Cruz (UCSC) i l’institut Carnègia de Washington (finançat per la NASA), que es centraven en les investigacions d’una estrella de la constel·lació de Libra anomenada Gliese, han descobert el primer planeta generalment habitable, que compleix tots els principals requisits per a poder tenir vida.
El planeta Gliese 581g (la lletra indica que ha sigut el setè planeta descobert en aquest sistema, que a demes mai havien trobat cap sistema amb tants planetes), és probablement un planeta rocós, amb una superfície definida i amb temperatures d’entre els -31ºC i els -12ºC. S’estima que el seu diàmetre es de 1,2 a 1,4 cops més gran que el del nostre planeta i que tindria la suficient gravetat per a tenir atmosfera. Segons la UCSC el planeta tindria una gravetat en la superfície igual o una mica major que la de la Terra, això significa que una persona podria caminar de peu fàcilment a sobre d’aquest planeta.
Tot i això, el més important de Gliese 581g és que orbita al voltant d’un sol (una enana vermella) en un nivell denominat “zona habitable”. És a dir, que esta en la zona perfecta per a no rebre ni molta ni poca radiació de la seva estrella i també que està entre els -20 i 40 graus, per a poder trobar-hi aigua liquida i per tant, vida.
Però no tot són semblances amb la Terra. El seu període de translació (any) dura solament 37 dies, i per si fos poc, no té moviment de rotació, és a dir, que no gira sobre ell mateix, que sempre té una cara del planeta de dia i en l’altre cara sempre és de nit. La zona més habitable seria la línea entre l’ombra i la llum, on se suposa que existiria una alba i un capvespre perpetus. Això també té una part positiva, qualsevol forma de vida (espècies) tindria un ampli nivell de climes estables per escollir i evolucionar.
Sens dubte ho considero un descobriment molt important. Penseu que el descobriment del primer planeta extern va ser fa sol 15 anys, considera’n el numero de planetes que existeixen i que en 15 anys em pogut descobrir un possible planeta habitable, significa que, per probabilitat, existeixen molts més planetes habitables.
En quan pugui obtenir més informació sobre el planeta Gliese 581g, actualitzaré noves entrades.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada