dimarts, 12 d’octubre del 2010

Es va rebre en 2008 una senyal intel•ligent de Gliese 581g?

Encara ressona en tots els medis de comunicació de tot el món el descobriment de Gliese 581g, que podria ser el primer planeta habitable descobert per l’home, quan l’astrònom australià i membre del programa SETI Ragbir Bhathal mostra un inquietant treball dirigit per ell ja fa 2 anys.
El seu treball consisteix en una recepció d’un misteriós i únic pols de llum, captat per ell en persona i que procedia de la mateixa regió de l’espai, a 20 anys llum, on s’ha localitzat el planeta Gliese 581g. Una simple casualitat o una senyal enviada per éssers intel·ligents?
Va ser el desembre del 2008 quan Ragbir Bhathal va registrar aquesta extranya senyal procedent de l’espai. Difícil d’explicar per causes naturals, aquell únic pols lluminós va ser captat al voltant de Gliese (l’estrella) molt abans de que es sàpigues que l’estrella Gliese tingues planetes habitables en la seva orbita.
Segons Bhathal, va ser casualitat quan va trobar aquesta senyal. La senyal va ser un pols molt llarg, del tipus que emetria un làser. Després de rebre la senyal, Bhathal va seguir buscant durant mesos una nova senyal al voltant  de Gliese però no va tornar a trobar una repetició de la senyal.
Potser sigui una simple coincidència, però aquest fet implanta una nova capa de misteri a l’anunci de Gliese 581g. Poden existir nous éssers intel·ligents a Gliese 581g? Què penseu vosaltres?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada